tirsdag den 20. december 2011

Min jul: Mette Clante

Feng shui-konsulent og mindfulnesscoach Mette Clantes penthouselejlighed i Gentofte er et skatkammer af julestemning i december måned. Mette byder velkommen iført sine røde filttøfler, som hvert år tages frem den første søndag i advent og markerer julens komme. ”For mig er det først rigtig jul, når tøflerne tages ned fra loftet og pakkes ud af silkepapiret”, siger Mette og byder på Kusmis julete og hjemmebagte finskbrød. På trods af en fuld booket kalender har hun al pynten klar 1. søndag i advent. "Det er et spørgsmål om prioritering", ler Mette.

Nedtælling til juleaften. Årets kalenderdekoration er bygget op omkring temaet kultur/natur. Discokuglerne symboliserer det civiliserede og er samtidig en skæg hentydning til Mettes store danseglæde. Svampene symboliserer vildskab og utæmmelighed og får Mette til at tænke på skoven, hvor hun dagligt henter mentalt overskud under sine løbeture.
 
Hyggen driver ned ad væggene i Mettes julekøkken. Her er købt ind til æbleflæsk, som familien elsker - i Mettes version tilføjet et pikant pift i form af hotte peberfrugter. Mælken er fra Løgismose og koppen har Mette selv drejet og glaseret som led i en mindfulness-proces.
 
Yin yang-princippet går igen overalt i den julepyntede lejlighed. Her opblødes lampens kolde krom af en organisk svungen sukkerstok og et varmt, hjemmequiltet julehjerte. Udsigten til den stedsegrønne have fremmer den skønne fornemmelse af fred og harmoni.

På det nyskurede trægulv har Mette lagt de sirligt indpakkede adventsgaver til børnene i en majestætisk stabel. Det pynter og skaber en dejlig julestemning uden for mange dikkedarer.


Vindueskarmen i al sin pragt - klædt på til højtiden. Sæsonens julestjerne optræder side om side med forårsvarsleren hyacint i den hvidmalede karm. Med løs hånd har Mette plantet blomster og lys i sommerens for længst tømte sylteglas. Romantik for alle pengene.

 
Julestemning kan skabes med få ideer. Her har Mette Clante været i Vangede for at finde det fine gavepapir, som er lige ved hånden og samtidig pynter. I år har Mette valgt jordfarver i selskab med panglilla, fordi, som hun siger: ”Det er ikke så vigtigt, hvad der er i pakkerne, når bare indpakningen stråler og lader modtageren vide, at der er lagt tid og kærlighed i projektet”.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar