onsdag den 11. januar 2012

Sunde vinterfødder

Efter en lang, mørk vinter i store støvler og tykke sokker trænger fødderne til en kærlig omgang. Hundehvisker, gestalt- og fodterapeut Mette Clante giver dig opskriften på en nem, billig og effektiv pedicure, som får dine fusser i forårshumør.
Før: Afskallet neglelak, elastikmærker fra sokkerne og tør hud præger fødderne efter vinterens indespærring i støvlemørket.
Spastemning i badeværelset: Tænd et stearinlys og strø velduftende blomster ud på et lækkert vamset håndklæde. Nu er du klar til en himmelsk pedicure.


Fjern først gammel neglelak og tag et langt fodbad, til fødderne føles som rosiner. Klip tåneglene med en tre-i-éner. Derefter fjernes den hårde hud på hæle og fodballer med den fine side af rivejernet (vær forsigtig, hvis du har en ligtorn). Puds eventuelt efter med den grove side af en grydesvamp for en silkeblød finish.
Så skal fødderne have en omgang fugt og næring i form af fed creme fraiche, som omhyggeligt smøres ind fra ankel til tåspidser. Sørg for at komme godt ned i riller og furer, så de blødgørende mælkesyrer trænger ind i hver eneste hudcelle.

Efter: Skønne fødder med fugtmættet, babyblød hud og velformede negle.

Så er du klar til at gå den lyse tid i møde sammen med de første forårsbebudere!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar