tirsdag den 22. maj 2012

Velkommen til A-town.

Sofie Kurland, der foruden at være trendcoach og fashionblogger, sælger sit eget design fra butikken "by Kurland", har tabt sit hjerte til landsbyen og metropolen Albertslund. "Byen er det perfekte mix af provinshygge tilsat et pift storby. Du finder det hele i en radius af 8 km ligegyldigt om du er til outreret design fra spændende lokale up-and-coming designere eller er mere interesseret i Urban gardening og alt hvad det medfører af kvalitetsfødevarer, økologi og gastronomi."
Sofie tager os med på sightseeing i yndlingsbyen og præsenterer os for sine favoritsteder.

Byens vartegn

A-town kaldes Albertslund og en af de mange lokale kunstnere står for dette kunstværk som byder velkommen og giver en lille forsmag på hvad byen byder på. Albertslund er et skatkammer af moderne kunst. Kreativiteten blomstrer her og bryder ud på mure og i gadebilledet samt på de utallige gallerier, der ligger side om side. 

Klip med attitude

Ulf har åbnet sin salon i Albertslund, hvor han ad omveje har valgt at slå sig ned efter afstikkere til New York og London. Ulf, som oprindeligt er fra den finske vildmark sørger selv for personlig og hyggelig atmosfære og sælger egne produkter, som han har skabt af økologiske urter, som han selv henter i det vilde finske landskab.



Gastronomi i moderne omgivelser

Byens bedste restaurant byder på en bred variation af asiatiske specialiteter fusioneret med det bedste fra det nordiske køkken. Kanaljen som også går under navnet "Den kinesiske restaurant" er et udflugtsmål for gourmander fra nær og fjern. Deres luxusruller bygget op omkring perlebyg og årstidens fisk er et must og bør nydes i selskab med en af de spændende øl fra lokalbryggeriet "A-brew". Om sommeren dækker Kanaljen op med udendørs servering og jazz i den frodige have.


Historisk udflugtsmål.

Vridsløse statsfængsel rejser sig som et majestætisk tempel bag flere kilometer bymur, som er dekoreret med poetiske og kunstneriske statements. Bygningen, som er kendt og benyttet i adskillige film, er et yndet udflugtsmål. Sofie anbefaler den lange tur hele vejen om den flere kilometer lange mur, hvor turen går igennem smukke grønne områder og slutter ved A-towns Statoiltank hvor chilidog'en er et must.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar