søndag den 9. oktober 2011

Margit




Magit havde sådan nogle sammenknebne øjne, så det så ud som om hun smilede hele tiden. Hun var nummer et i klassen og hun valgte at gå gammelsproglig fordi hun gerne ville gøre noget ekstra ud af latin. 
Det var sjældent at Margit havde nogen med hjem fra skole selvom hun boede lige overfor skolen. Der var sådan gammelt hjemme hos hende - hendes forældre var ret gamle selvom moderen stadig studerede medicin - hun sad altid i arbejdsværelset og studerede det der medicin og man så hende aldrig studere men forestillede sig bare at hun sad og kiggede på en masse flasker med forskellige væsker med de samme sammenknebne øjne som Margit. Hun havde også migræne meget ofte og så var der rullet ned med sådan nogle gamle rullegardiner i gul og brun, som man helt sikkert ikke længere kunne købe i butikker. Og deres mad var også virkelig gammel - ikke fordærvet, men ligesom købt et andet sted end i et supermarked og i noget andet emballage. Man fik sådan en trang til at høre Margit, hvordan forældrene aftalte de indkøb og derefter gjorde dem - 
Margit lod som ingenting - man kunne tit se hende på vej til skolen efter et frikvarter - så havde hun lige været hjemme og vende og havde nappet et æble på vejen, som hun gik og gnaskede. 
Der eksisterer en billedserie af Margit fra dengang hun blev student - det ser ud som om hun smiler på alle billederne og hun har studenterhuen på med remmen under hagen og er iført en hvid kjole og man aner ikke i hvilket år billederne er taget. 
Der er ikke rigtig nogen, der har bevaret kontakten med hende og hun er ikke kommet til gammel elevfest, men der var en, der havde set hende på universitetet, hvor hun holdt forelæsning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar