mandag den 5. september 2011

Grethes rejsedagbog - juletur

Tirsdag 15. december


Vandede alle blomster og blev hentet af Irma klokken halv seks. Kom ind i bussen ved Sjælør som de første og fik vores pladser. Havde desværre købt støttestrømperne et nummer for små, så det var så som så med den forbedrede blodcirkulation. Pragtfuld frokost på færgen. Rejemad og lagkage. Kaffe dertil. Første stop var Lübeck. Den med marcipanen.
Osede rundt på markedet med Irma men der var ikke noget at købe, som de ikke har i Lidl. Ikke engang nisser var der nogen af. Det er ikke tysk jul, tror jeg, det er mere noget med stjerner og trolddukker. Det er ikke pænt til min stue. Pragtfuld middag på hotellet. Svinefilet og blomkålsgratin.
Ostekage. Hvidvin dertil. Og en Grand Marnier til kaffen på tjenerens regning, fordi der var skind på Irmas gratin. Sengetid kl. 22 på dejligt eneværelse med en vidunderlig dyne, måske var det edderdun.


Onsdag 16. december

Vækkeuret ringede klokken syv. Tog en dejlig etagevask inden morgenmaden. Pragtfulde rundstykker med skinke og en dejlig varm kop chokolade til.
Så kørte bussen. Næste stop Plön. Skøn byrundtur med guide. Kirken lignede meget den i Vordingborg, bare endnu større. Så kom vi til en vinkælder og¨kunne smage de liflige dråber med et stykke ost til og kommenskringle. Irma købte tre flasker, jeg købte to. Så er der til juleaften. En middagslur på hotellet, men det var en skuffelse. Hård seng og koldt, rindende vand. Sov elendigt og vågnede med ømme fødder. Det kunne ikke lade sig gøre at få en balje op fra receptionen, så fodbadesaltet blev i kufferten. Inden middag mødtes vi til et glas kirsch på Irmas værelse. Pragtfuld middag i restauranten. Porresuppe, nakkefilet med
champignonsauce og romkage. Hvidvin dertil. Så kom der rullebord med likør, og krofatter gav et nummer på harmonika. Det var en grinagtig aften.


Torsdag 17. december


Op klokken kvarter i fem og direkte ud i bussen. Så kom der rundstykker og ost og marmelade. Men kaffen var kold og alt for stærk. Irma var dårlig og måtte lukke øjnene på hele turen hjem. Jeg havde gudskelov en kryds med og kunne sove lidt. Frokost på færgen blev der ikke noget af. Køkkenet var lukket på grund af mandefald. Jeg trak en Toblerone men kaffen tog jeg, da jeg kom hjem. Ude godt men hjemme bedst. Irma er rask nu. Tak Irma for en pragtfuld tur til det tyske.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar