fredag den 16. september 2011

Henning & Torsten.

Henning Spænding og Torsten Skorsten
Jeg vil da helt klart helst hedde Henning. Det er lige så uforstilt, som Torsten er prætentiøst. Et forældrepar, som kalder deres søn for Henning har ikke andre ønsker, end at han skal blive en god dreng, mens en Torsten kravler ind i verden med helt andre ambitioner påhæftet. 
Henning spiller fodbold, Torsten går til fægtning. Henning har anderumpe, Torsten har sideskilning. Henning læser Fantomet, Torsten læser lektier. Henning er rap i replikken. Torsten er tavs. Henning dør af en hjerte-karsygdom som 59-årig. Torsten spiller tennis, til han er 91. 
Torsten er højt, højt, højt uddannet. Læge, ingeniør, i det mindste sagfører. Torsten svæver over vandene, hans radar opfanger slet ikke kampene på gulvet under sig. Hans næse er slet ikke gearet til at opfange lugten af sved, næseblod og feromoner. Hans lange lemmer færdes slet ikke de steder, hvor ånden er underlagt kroppen. Det hele foregår i hovedet på Torsten. Engang imellem kan man se hans årer i tindingerne dunke, hvis man kigger godt efter. Ellers er han stenrolig. Sutsko af, sutsko på. Regelmæssig onani, begrænset begær. Med Torsten som bordherre går tiden i stå.
Henning klarer sig altid, redder røven med en vaks bemærkning eller et kattespring. Fra hånden til munden, fra munden til røven og fra røven til munden igen. Henning bruger ikke tiden på at spekulere. Han handler per instinkt og slapper af i pauserne. Engang fik han en dame med hjem, som viste sig at have gebis. Ud røg gebisset, og ind røg Henning. Han duer ikke til lange forhold men har børn i tre landsdele. Når børnebørnene ringer, kalder han dem Skipper, også pigerne. Henning er ikke bange for at dø, men han forlanger, at der bliver spillet Elvis til begravelsen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar