onsdag den 7. september 2011

Livet i landsbyen

Hvad gør man, når man savner grønne omgivelser, frisk luft og natur og samtidig gerne vil bevare mulighederne for at benytte storbyens mange kulturelle tilbud? Det spørgsmål stillede René Bidstrup - grafisk designer og Sofie Kurland - skrivecoach og klummeskribent hinanden. Efter en del research valgte det kreative par en moderne bolig fra tresserne i en gammel landsby tæt ved byen - her i Vridsløse kunne parret sammen med deres to børn forene glæden ved naturen med deres fælles interesse for museumsbesøg og shopping i København.
"noget af det bedste ved at flytte til et lille lokalsamfund er den nære kontakt med naboerne. fortæller Sofie - om sommeren løber børnene ind og ud hos hinanden og de voksne mødes ved spisetid til grill og kølig hvidvin på terasserne. Det betyder så samtidig at hjemmet ikke kan blive for pussenusset, men det skal kunne holde til lidt af hvert, hvorfor parret har valgt møbler og materialer, der kan tåle at blive brugt.


Til kombineret bad og wellnessrum har parret valgt fliser i lavasten - et materiale, der faktisk kun bliver smukkere af at blive brugt og som ikke kræver den helt store vedligeholdelse.


I den møblerbare entre står en moderne klassiker side om side med knager i børnehøjde. Sofie fortæller: ved at inddrage vores to drenge i indretning og dekorering oplever vi at de får et andet ansvar for vores fælles hjem. "Leos yndlingsbutik er faktisk HAY, hvor han kan tilbringe timer" griner Sofie. 


De rene hvide linier er med til at undrestrege den lyse og indbydende stil. Trægulvet danner en fin kontrast til de keramiske, håndlavede fliser.





GRIB IDEEN.
Saml dine yndlingsflasker og redskaber i klædelige stilleben i køkkenet. Her har Sofie valgt en bakke i fattigmandssølv til yndlingssaucerne og lækre olier tæt ved komfuret og køkkenredskaberne er både pyntelige og lette at få fat i i det store franske sylteglas.



Husets køkken er som resten af huset holdt i en praktisk og uformel stil med fokus på de gode materialer. Rene har sørget for  ovenskabene uden låger og Sofie kan lide at have styr på indgredienserne i matchende glas fundet på loppemarkeder. Kusmiteen er en gave fra Rene og er Sofie yndlings.



Med møje og besvær fik Rene fragtet den originale avisholder og det franske cafeur med hjem fra loppemarked i Paris. Det måtte bare med hjem fortæller Rene.



LOUNGESTEMNING:
tresserstilen fornægter sig ikke i stuen, hvor en herlig flyder danner centrum for familielivet. " det er her vi mødes efter endt arbejdsdag og taler sammen og måske synger vi en sang akkompagneret af husmusikanten René. 



Fra stuen er der en vidunderlig udsigt over grønne områder. Her hersker nærmest en sydlandsk stemning som understreges af guitarspil i de lange sommeraftener.



SØD DETALJE
På gæstetoilettet har parret valgt en sæbeholder i samme Gustavianske stil som spejlet. Begge dele er bragt med fra rejser i Sverige og danner en raffineret kontrast til de rå vægge.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar